Kezdőlap Árak Referenciák Kapcsolat

TÁRSASHÁZAK TŰZVÉDELME

Biztonság és megelőzés a tűz- munkavédelemben

Tűz- munkavédelmi bázis


Társasházak tűzvédelme és annak részletei

A tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet előírja, hogy a háromnál több építményszinttel rendelkező és tíznél több lakó- és üdülőegységet magában foglaló épületben, épületrészben a közös képviselő vagy az intézőbizottság elnöke, ezek hiányában az épület, épületrész tulajdonosa köteles írásban kidolgozni, Tűzvédelmi Házirend elnevezéssel kiadni az épületre, épületrészre vonatkozó tűzvédelmi használati szabályokat, és gondoskodni ezek megismertetéséről, megtartásáról és megtartatásáról.

A Tűzvédelmi Házirend az épületre, épületrészre vonatkozóan tartalmazza:

Amennyiben szüksége van Tűzvédelmi Házirend, illetve Tűzvédelmi Szabályzat elkészítésére, előre egyeztetett időpontban közös helyszíni bejárás során felmérem a helyszínt, melynek részét képezi a hiányosságok, szabálytalanságok megállapítása, amelyekről kérés esetén jegyzőkönyv készül, ami tartalmazza a hiányosságok megszüntetése érdekében szükséges intézkedéseket is.

Tanácsokkal segítek elkerülni egy esetleges hatósági ellenőrzés során kiszabható tűzvédelmi bírságot, melynek összege 10 000 Ft-tól akár több millió Ft-ig terjedhet.

Igény esetén részt veszek a hatósági ellenőrzéseken, képviselve a társasház érdekeit.

Leggyakoribb szabálytalanságok, hiányosságok a társasházak tűzvédelmével kapcsolatosan: