Kezdőlap Árak Referenciák Kapcsolat

TŰZVÉDELEM

Biztonság és megelőzés a tűz- munkavédelemben

Tűz- munkavédelmi BÁZIS


Tűzvédelem részletek

A gazdálkodó szervezeteknél a tűzvédelem biztosításáról megfelelő szervezettel, tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy alkalmazásával, illetve szolgáltatás igénybevételével kell gondoskodni, amennyiben:

A törvény nem határozza meg, hogy milyen mennyiségű robbanásveszélyes, tűzveszélyes osztályba tartozó anyag jelenléte, mekkora tárolásra szolgáló összesített alapterület, illetve a meghatározott befogadóképesség esetén milyen tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személyt havonta minimum hány órában szükséges foglalkoztatni, vagy megbízni a feladat ellátásával.

A fentiekre vonatkozó szabályok a szakképesítéssel és a foglalkoztatás havonként szükséges óraszámával kapcsolatos előírások a hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél, az önkormányzati és létesítményi tűzoltóságoknál, az önkéntes tűzoltó egyesületeknél, valamint az ez irányú szakágazatokban foglalkoztatottak szakmai képesítési követelményeiről és szakmai képzéseiről szóló 9/2015. (III. 25.) BM rendeletben kerültek meghatározásra.

A rendelet alapján a gazdálkodó szervezeteknél tűzvédelmi szakágazatban foglalkoztatottak közül legalább középszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személyt minimum havi 8 órában kell foglalkoztatni vagy megbízni abban az esetben, ha: A gazdálkodó szervezeteknél tűzvédelmi szakágazatban foglalkoztatottak közül felsőszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személyt kell foglalkoztatni vagy megbízni abban az esetben, ha: Abban az esetben, ha a gazdálkodó szervezetnél a tűzvédelmi feladatok ellátása szolgáltatás igénybevételével történik, a szolgáltatást végzőnek az adott szolgáltatáshoz a jogszabályban meghatározott képesítéssel kell rendelkeznie.

Amennyiben szeretné, hogy az Ön vállalkozása is megfeleljen a tűzvédelemmel kapcsolatos előírásoknak, vagy csak kérdése van a témával kapcsolatban, keressen meg és készséggel állok rendelkezésére.